bannerbook!!

Er du nikotinist?

Du indtager nikotin mere eller mindre konstant. Ellers fungerer du ikke i dagligdagen. Du er træt af at være afhængig, men det kniber måske med selvforståelsen: Hvorfor kan jeg ikke bare holde op? Måske føler du ikke, du har et valg. Ikke med den viden, du har i dag.

I bogen nikotinfri nu får du inspirerende viden, ny motivation og endelig valgfrihed: En fremtid med eller uden nikotin?
Uddrag fra bogen:
Fra kapitlet Velkommen i nikotinmanegen

Hvis man har været flere år på nikotinprodukter, kan bare tanken om at undvære nikotin skabe panik. ’Ikke i dag, måske i morgen eller næste uge, men en eller anden dag’, tænker man og trøster sig med, at det er bedre end at ryge.

Det er nemt at skyde beslutningen fra sig. Det er som med tobakken, det rigtige tidspunkt kommer aldrig. Din hjerne vil aldrig foreslå et tidspunkt, lige så lidt som en narkoman frivilligt tager en kold tyrker mandag morgen.

Nikotin er et nydelsesmiddel påstår nogle, men inderst inde ved vi, at nikotin ikke for alvor er i familie med stimulanser som kaffe og kakao. For hovedparten vil ophør med nikotin aldrig kunne sammenlignes med at holde op med at drikke kaffe. En nikotinafhængig kan ikke frit vælge fra og til.

Nikotin er ikke så farligt, siger de eksperter, der ønsker os ud af tobakstågerne. Gudskelov, tænker nikotinisten og tygger videre, krydser fingre, men er alligevel ikke 100 % overbevist.